VIDEO | Chicks Tessa en Jo-Ann breken het ijs over mentale gezondheid

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit.

De mentale gezondheid van jongeren was een veelbesproken onderwerp tijdens de coronacrisis. Het onderwerp lijkt hoog op de agenda te staan. Zo wil ook koningin Máxima zich de komende 10 jaar inzetten voor het bespreekbaar maken van mentale gezondheid. Durven wij hier in Nederland open over te praten of rust er nog steeds een taboe op?

In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen spreken Tessa Diks en Ashanti Dunand met Leonie Burggraaf, oprichter van het initiatief IkbenOpen. IkbenOpen is een platform dat zich inzet om Nederland mentaal gezonder te maken. Leonie Burggraaf heeft zelf ervaren hoe het is om een burnout en depressie te hebben en vindt het belangrijk om hier zo open mogelijk over te zijn.

Rondom mentale én fysieke gezondheid bestaat een hele industrie van yoga, meditatie, stilteretraites en ijsbaden. Reporter Jo-Ann wilde wel eens weten wat een ijsbad met je doet. Onder begeleiding van instructeur Ruben Oude Rikmanspoel dompelt ze zichzelf onder in een ijsbad.

Wil je meer leren over mentale gezondheid en meer weten over Leonie? Op 23 juni gaan de meiden uitgebreid met haar en met andere gasten in gesprek. Beluister de podcast of kijk de livestream op chicksandthecity.nl.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wie weet zien we je binnenkort!