VIDEO | Honderden kerstpakketten voor IJsselmonde: ‘Alles om bewoners leuke kerst te bezorgen’

PIT 010 zamelt kerstpakketten in voor gezinnen die het nodig hebben. Bij het Huis van de Wijk in IJsselmonde konden buurtbewoners spullen doneren en voor kerst worden deze uitgedeeld aan mensen uit de wijk. Ook krijgen de buurtbewoners voedselpakketten mee. “Alles om mensen die het nodig hebben een leuke kerst te bezorgen.”

Annet Visser, vrijwilligersmakelaar bij PIT 010, vertelt dat ze hier vandaag met collega’s staat om pakketten uit de delen. De actie is samen in samenwerking met verschillende welzijnspartijen en de gemeente opgezet. “En er wordt ook heel veel gesponsord door bedrijven en particulieren”, voegt Annet toe.

Gezellige sfeer
Ze maken er een feestje van. “Ondanks de coronatijd moet ik zeggen dat de gezellige sfeer er wel in zit”, zegt Prija, één van de medewerkers van PIT 010. Zij helpt bij het weggeven van de pakketten. “Binnen de coronaregels maken we er toch een feestje van.”

Ondertussen wordt er keihard meegezongen met verschillende kerstliedjes. Zowel door de vrijwilligers als sommige mensen die een pakket op komen halen.