VIDEO | In het huis van John Scholte is Elvis Presley nog altijd springlevend

Speciaal Elvis-bier, een monopolyspel over Elvis Presley en een hamster die Elvis-liedjes zingt. Je kan het zo gek niet bedenken, of John Scholte uit Rotterdam-Prinsenland heeft het in huis. Hij is overduidelijk een van de allergrootste fans van ‘The King of Rock and Roll’. Alhoewel het alweer 44 jaar geleden is dat Elvis Presley overleed, is de tijdloze artiest in huize Scholte nog altijd springlevend.

John Scholte is al sinds kinds af aan fan van Elvis. Zijn opa en oma luisterden altijd naar de herkenbare Rock & Roll-muziek thuis en uiteraard kwamen dan ook de platen van Elvis Presley voorbij. Nog altijd heeft hij de ruim vijftig jaar oude platenspeler in bezit waarop zijn grootouders de muziek van Elvis speelden.

Toen John 12 jaar was hoorde hij dat zijn favoriete artiest was overleden ‘’Er ging echt wat door me heen.” Vanaf dat moment groeide zijn liefde voor de muziek van Elvis pas echt. Samen met andere trouwe Elvis-fans komt hij samen in het RockArt museum in Hoek van Holland, waar een speciale tentoonstelling over Elvis Presley plaatsvindt.

Huis John tentoonstelling op zich
Eigenlijk is het huis van John al een tentoonstelling op zich. Inmiddels heeft hij meer dan 800 platen en verschillende verzamelobjecten van ‘The King’ en dat aantal groeit nog altijd. “Als ik een plaat zie op de markt, dan moet ik ‘m hebben. Ook als ik die eigenlijk al in mijn verzameling heb.”

Zijn vrouw Frouwka en zoon Jessey kunnen de hobby van John wel waarderen. Althans, Jessey niet altijd. “Vroeger vond ik de muziek niet echt leuk, omdat het constant op stond. Maar als je wat ouder wordt, ga je anders naar de muziek luisteren. Nu zingen we het zelfs wel eens samen op feestjes!”