Video | Klimaatambassadeur Ruhwel maakt klimaatrap met basisschool de Klimop uit het Oude Noorden

Rotterdammer Ruhwel Emers, directeur van Stichting Levels en klimaatambassadeur, heeft een lesmethode ontwikkeld waarbij artiesten ritme en poëzie workshops geven aan kinderen en zij aan de slag gaan met het thema klimaat. Ruwhel gaat langs bij basisschool de Klimop in het Oude Noorden en maakt samen de leerlingen een klimaatrap voor de maatschappelijke organisatie Campus010.

“Red de kinderen en die redden dan de wereld”, zegt Ruwhel voordat hij een bezoek brengt aan de leerlingen van groep 8. Volgens de Rotterdammer hoeft het maken van een rap over het klimaat helemaal niet saai te zijn. Dat blijkt ook uit de vlog die hij heeft gemaakt voor OPEN Rotterdam en het enthousiasme van de scholieren.

Samen met andere klimaatambassadeurs gaat Ruwhel naar podium Worm om met elkaar te sparren over het klimaat en de toekomst. “Onze groep is een eenheid maar ook divers. Iedereen gaat zijn eigen weg maar toch blijven we elkaar opzoeken om elkaar te versterken”, zegt een collega van Ruhwel. “Klimaatverandering brengt bedreigingen en kansen en wij willen dat jongeren die kansen zien en pakken,” vult een andere collega aan.

De klimaatambassadeurs hebben tijdens hun ontmoeting nieuwe ideeën aan elkaar voorgelegd. “We gaan nu professionaliseren, op naar de toekomst met z’n allen”, aldus Ruhwel.