VIDEO | Kunst Blijft Slapen: Intissar uit Zuidwijk krijgt kunstwerk Rijkscollectie te logeren

In het project Kunst Blijft Slapen van All You Can Art, de samenwerking tussen Kunsthal Rotterdam en Instituto Buena Bista Curaçao, krijgen Rotterdammers een kunstwerk te logeren uit het depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Intissar uit Zuidwijk heeft twee weken lang het schilderij ‘Uitzicht vanaf het plateau’ te logeren gehad.

In de eerste aflevering van deze serie maken de kinderen van Kunstlab in Zuidwijk een tekening die is geïnspireerd op het werk dat bij Intissar aan de muur hangt. Kunstlab is een kunstclub voor kinderen van groep 5 t/m 8 uit Zuidwijk en Pendrecht. Ook vragen we aan Rotterdammers in het Museumpark welk kunstwerk ze graag te logeren willen hebben.

Het schilderij ‘Uitzicht vanaf het plateau’ komt uit het depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort. Het RCE selecteerde voor dit project 30 kunstwerken. Vijf kunstwerken uit deze selectie zijn vervolgens uitgekozen en hebben een plekje gekregen aan de muur van verschillende Rotterdamse huishoudens. De gastgezinnen worden geworven binnen de communities van de samenwerkingspartners van All you can Art. De Pauluskerk, het Gemaal op Zuid, Reakt, Kunstlab en Laurens ouderenzorg doen mee. Normaliter leent het RCE enkel kunststukken uit aan musea. Dat dit werk bij Rotterdammers thuis terecht komt is dan ook uniek.

All You Can Art
Sinds zes jaar brengt All you can Art Rotterdammers in aanraking met kunst: ze leren om kunst te maken en te ontdekken. Ook bij Kunst Blijft Slapen staat de beleving van Rotterdammers centraal. Hier lees en zie je meer over hoe het project precies in elkaar steekt.

Kunst Blijft Slapen is dit najaar te volgen op de kanalen van OPEN Rotterdam. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Kunsthal Rotterdam.