VIDEO | Kunst uit het depot maakt een uitstap naar Rotterdam en krijgt nieuw leven

In de tweede aflevering van Kunst Blijft Slapen, de serie over het project van All You Can Art, waarin Rotterdammers een kunstwerk van de Rijksdienst te logeren krijgen, zie je wat een kunstwerk, dat normaal in een depot is opgeslagen, allemaal teweeg kan brengen als het midden in de stad en in de samenleving terecht komt.

Deze keer ontmoeten we bijzondere Rotterdammers die zelf een kunstwerk en kunstenaars in hun eigen recht zijn. Mevrouw Bomans is bewoner van Laurens in Delfshaven ze heeft twee weken lang het schilderij ‘Groeten uit Rotterdam’ van Toni Burgering te logeren gehad. Het schilderij houdt haar gezelschap in haar kamer.

Het schilderij ‘Groeten uit Rotterdam’ komt uit het depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort. Het RCE selecteerde voor dit project 30 kunstwerken. Vijf kunstwerken uit deze selectie zijn vervolgens uitgekozen en hebben een plekje gekregen aan de muur van verschillende Rotterdamse huishoudens. De gastgezinnen worden geworven binnen de communities van de samenwerkingspartners van All you can Art. De Pauluskerk, het Gemaal op Zuid, Reakt, Kunstlab en Laurens ouderenzorg doen mee. Normaliter leent het RCE enkel kunststukken uit aan musea. Dat dit werk bij Rotterdammers thuis terecht komt is dan ook uniek.

All You Can Art
Sinds zes jaar brengt All you can Art Rotterdammers in aanraking met kunst: ze leren om kunst te maken en te ontdekken. Ook bij Kunst Blijft Slapen staat de beleving van Rotterdammers centraal. Hier zie je meer over hoe het project precies in elkaar steekt.

Kunst Blijft Slapen is dit najaar te volgen op de kanalen van OPEN Rotterdam. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Kunsthal Rotterdam.