VIDEO | Pauluskerk en Theater Rotterdam staan stil bij situatie vluchtelingen

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag; een dag waarop wereldwijd uitgebreid stil wordt gestaan bij de situatie en positie van vluchtelingen en migranten. De Pauluskerk Rotterdam organiseert dan samen met Theater Rotterdam een uitgebreid programma om aandacht te vragen voor deze groep Rotterdammers, die vaak vastzitten in het systeem van asielzoekerscentra, verblijfsvergunnings aanvragen, detentiecentra, daklozenopvangen en de IND. Tijdens een manifestatie op het Schouwburgplein komen Rotterdammers bij elkaar om te luisteren naar de verhalen en ervaringen van deze vluchtelingen en migranten.

Met het fotoproject ‘Present’, door fotograaf Peter van Beek, wordt de nadruk gelegd op het grote contrast tussen de toekomstdromen en -wensen van de vluchtelingen en migranten die de Pauluskerk bezoeken en hun realiteit. Vaak zijn de dromen niet of nauwelijks na te leven of te bereiken wegens het uitblijven van verblijfsvergunningen. Abraham is een van de Rotterdammers die tijdens de manifestatie zijn verhaal vertelt over het jarenlang leven in onzekerheid en het geluk dat hij voelde toen hij het bericht kreeg dat hij in Nederland mocht blijven.

Naast deze het onder de aandacht brengen van deze ervaringen is er voor het publiek ook de mogelijkheid de gratis voorstelling ‘Broeders verheft u ter Vrijheid’ van Dries Verhoeven te bekijken of de voorraadkast bij de Pauluskerk te vullen met de onthamster-actie.

Meer informatie over het fotoproject ‘Present’ en de audiotour vind je op de website van de Pauluskerk Rotterdam.