VIDEO | Populair onder expats: Eendrachtskapel houdt diensten in het Engels

eendrachtskapel

Internationale studenten en expats die hun katholieke geloof willen uiten, kunnen niet bij veel kerken terecht waar ze de dienst kunnen verstaan. Eén van die kerken waar ze de dienst wél verstaan, is de Eendrachtskapel. Deze kerk, die dit jaar ook nog eens 150 jaar bestaat, houdt namelijk diensten in het Engels.

De kapel staat midden in de wijk Cool en bevindt zich in een zijstraat van de Witte de Withstraat. Net naast de drukte voegt verstopte kerk heel wat toe aan de Rotterdamse kerkelijke gemeenschap.

Diensten in Engels
In 2015 besloot de kerk diensten in het Engels te houden. Reden: in Rotterdam, waar toch veel expats wonen, zijn bijna geen plekken waar internationale gelovigen terecht konden. De diensten sloegen dan ook vrij snel aan en na heel wat mond-tot-mondreclame van de bewoners wordt de dienst nu elke week druk bezocht.

Roberto, vice-voorzitter van de kapel, is maar wat blij met de Engelstalige diensten en het feit dat hij hiermee de mensen helpt. “Ze voelen echt als familie. Laatst belden er zelfs mensen vanuit Litouwen die uit Rotterdam waren verhuisd. Ze zeiden dat ze het hier zo missen. Dat geeft een enorm fijn gevoel”, vertelt hij.