VIDEO | Statushouders plaatsen perenbomen in wijk Feijenoord als dank voor verblijf

Het riviercruiseschip, dat in de persoonshaven ligt, heeft sinds begin november dienst gedaan als noodopvang voor statushouders, oftewel ‘nieuwe Rotterdammers’. Deze groep was in afwachting van een woning in Rotterdam. Als afsluiting van deze periode hebben zij afgelopen week perenbomen geplaatst in het Hefpark samen met de bewoners van de wijk.

Inmiddels is een groot deel van de 90 statushouders, doorgestroomd en sluit de opvanglocatie. Op dit moment wonen er nog zo’n 25 bewoners op het schip. Stichting Mano heeft de afgelopen maanden verschillende activiteiten voor de bewoners georganiseerd. Zo zijn er taallessen geweest, sportactiviteiten georganiseerd, Rotterdam passen geregeld en ook etentjes geweest bij wijkbewoners thuis ter bevordering van het contact.

Deze perenbomen zijn gedoneerd door Cooldown the City, zij zetten zich in voor vergroening van de stad. De bomen staan symbool voor het planten van een zaadje in grond van de nieuwe woonplaats, zo hebben ze een blijvende herinnering aan hun begintijd in Feijenoord.