VIDEO | Topdrukte bij hondenoppas Viola van Pet & Breakfast

Hondenoppas Viola van Pet & Breakfast heeft normaal gesproken een of twee hondjes waar ze op past. Nu dat de zomervakantie is aangebroken en families weer volop op vakantie kunnen heeft Pet & Breakfast ineens veel meer logees, soms wel 5 hondjes tegelijk.

‘ We hebben wel eerst een ‘hondmoeting’, Barry (haar eigen hondje) moet het kunnen trekken want hij is uiteindelijk de graadmeter’. Ze heeft voor haar logees wel het een en ander moeten aanpassen, zoals haar witte bank waar ze extra matten en lakens overheen zet zodat deze ook wit kan blijven. Daarnaast is het een en ander verschoven zodat alle hondjes hun eigen ruimte kunnen hebben om te slapen.

Viola haalt veel voldoening uit het werk en zelf een reguliere wandelpartner gevonden bij het uitlaten van de honden.“Ik krijg er zoveel voor terug, Honden zijn zo puur ze liegen niet, ze nemen je soms wel in de maling voor een koekje”, vertelt Viola.

Josephine en haar hondje Sam zijn via via bij Viola terechtgekomen. “ Sam en barry hebben zo een goede band gekregen” vertelt Josephine. Ze is zelf geen hondenoppas maar als Viola op vakantie gaat is Josephine de enige plek waar Barry achterblijft en zich veilig en op zijn gemak voelt. “ Dan ben ik toch voor heel even ook hondenoppas” Vertelt Josephine lacherig.