VIDEO | Veel horecazaken zetten massaal in op lunch door nieuwe maatregelen

De horeca heeft het moeilijk door alle coronamaatregelen. Ze moeten in ieder geval tot 18 december om 17.00 uur de deuren sluiten. Dat betekent voor veel zaken dat ze een draai van honderdtachtig graden moeten maken.

“Het is normaal gesproken een nachtcafé”, zegt Richard Opsteegt van Café Bonaparte op de Nieuwe Binnenweg. “We moeten nu overdag open zijn en om het toch aantrekkelijk te maken voor mensen serveren we voor lage prijzen lekkere lunch”, legt Richard uit. Normaliter maakt hij natuurlijk geen lunch, maar voor de gelegenheid kan er nu een uitsmijter of tosti worden besteld.

Ook bij Bistrot Du Bac op Katendrecht wordt er nu volop op de lunch ingezet. Sterker nog met La Petite Soeur Du Bac heeft Joost van de Braak een nieuwe zaak geopend. “We draaiden op zaterdag en zondag al lunch samen met het diner, maar dat doen we nu ook doordeweeks. Van woensdag tot en met zondag hebben we nu lunch van 12.00 uur tot 17.00 uur.”, legt hij uit. “Het zal doordeweeks lastiger zijn om mensen te ontvangen omdat ze natuurlijk werken”, kijkt hij vast vooruit.

Het is voor Nathan Meyer van Smells Good in the Hood ook een hele ommezwaai. Normaliter opende hij zijn zaak in Noord juist om 17.00 uur tot in de late uurtjes. “We gaan nu dus ook lunch draaien in de weekenden. Tenminste: ontbijt en lunch, vanaf 11.00 uur. Tot 17.00 kan men in de zaak blijven zitten en daarna gaan we verder met take out en delivery. We zijn nu ook zeven dagen in de week open”, zegt hij. Dat het niet makkelijk is, blijkt wel. Joost van de Braak hoopt dat het nieuwe jaar weer alles terug naar normaal is. “Maar daar ga ik niet alleen over, dat moeten we met zijn allen doen denk ik”, besluit hij.