VIDEO | Waarom we nog steeds niet weten of Feyenoord een nieuw stadion krijgt

Burgemeester Aboutaleb heeft woensdag 9 juni een afkoelingsperiode afgekondigd in het dossier Feyenoord City. Dit betekent dat de gesprekken met de gemeenteraad met Feyenoord en voor- en tegenstanders van het nieuwe stadioncomplex deze week niet doorgaan. Wat betekent dit voor Feyenoord City? Wij geven je een update over de huidige situatie.

Aboutaleb kwam tot het besluit om de bijeenkomst over Feyenoord City niet door te laten gaan, nadat supporters van de club dreigementen hebben geuit aan het adres van voorstanders van het miljoenenproject. Maar als het aan de burgemeester ligt gaan de gesprekken snel weer verder. Begin juli moet de gemeenteraad namelijk een besluit nemen over een bijdrage van 135 miljoen euro aan het stadionproject. Maar wat is de huidige stand hiervan? Zijn de grootste risico’s onder controle? En wat gebeurt er als het plan toch niet doorgaat?

Lees meer over het onderzoek naar Feyenoord City op Vers Beton. Twee jaar geleden zetten we alle risico’s van het Feyenoord City-project op een rijtje in deze video.