VIDEO | Wijk-TV komt met nieuwe serie ‘Mensen Wensen Mensen’

Wijk-TV portretteert in een nieuwe serie mensen uit Kralingen en Crooswijk. Hoe hebben zij de afgelopen coronajaren beleefd? Wat nemen zij mee naar volgend jaar en wat laten zij het liefst zo snel mogelijk achter zich? Je ziet het in Mensen Wensen Mensen.

Uit de gesprekken die Ron en Wim van Wijk-TV hebben gehad merken zij op dat de afgelopen jaren vooral voor ouderen en jongeren zwaar waren. “Op sociaal gebied was er weinig mogelijk. Veel ouderen leefden met angst. Jongeren waren gewild of ongewild solidair met de kwetsbaren in de samenleving en moesten thuisonderwijs volgen. Best lastig als een van de leukere dingen van school nu juist de sociale contacten zijn. Jong en oud vereenzaamden. Opa’s en oma’s kregen vaak minder bezoek dan normaal, maar ook veel van hun sociale activiteiten werden afgelast. Met daarbij, voor deze laatste groep ook veel angst. Bang om besmet te worden, bang om ernstig ziek te worden.” In Mensen Wensen Mensen delen mevrouw Van Santen, Quinten en mevrouw Pregers hun verhalen met Wijk-TV.

Aflevering 1 – Annie van Santen
“Met Corona viel alles stil. Maar via de telefoon hebben we toch contact gehouden.” Mevrouw Annie van Santen heeft weinig last gehad van de coronamaatregelen, doordat ze toch mensen ontmoette tijdens bijvoorbeeld het boodschappen doen. En ze adviseert anderen om met dingen mee te doen, zodat je niet alleen bent.

Aflevering 2 – Quinten Tilburg
Quinten Tilburg heeft best wel last gehad van de coronamaatregelen, maar heeft desondanks veel initiatieven gestart voor zichzelf en voor anderen. Hij heeft vijf events moeten cancelen en vindt het belangrijk dat er ondanks de maatregelen toch wel van alles georganiseerd wordt.

Aflevering 3 – Marijke Pregers
Mevrouw Marijke Pregers heeft dankzij corona, nog meer vertrouwen in God. Het geloof, geeft haar veel steun. Ze is actief bij de Evangelische Broedergemeenschap. Waar mogelijk helpt zij ouderen in haar omgeving.

Aflevering 4 – Rick de Graaf
Rick uit Kralingen die studeert in Utrecht, heeft het wel even zwaar gehad heeft tijdens de lockdown en denkt dat met het huidige vius er veel meer open kan. Hij verheugd zich op een vakantiereis deze zomer, maar durfde nog niet te boeken.

Aflevering 5 – Jannie Prins
Ditmaal een oudere dame, Jannie, uit de Esch die vertelt dat er van alles niet doorging tijdens de lock down, maar dat ze het desondanks wel naar haar zin heeft met haar hondje en haar hobbies.