VIDEO | Winkels dicht, markt open: laatste kerstinkopen op de Rotterdamse Oogst markt

Veel kraampjes stonden deze donderdag op het Noordplein voor de Rotterdamse Oogst markt klaar om mensen te voorzien van hun laatste kerstinkopen. Normaal gaat dit tijdens de kersteditie onder andere gepaard met livemuziek, maar dat was door de huidige coronamaatregelen deze keer niet toegestaan.

De Rotterdamse Oogst markt is normaal wekelijks op zaterdag te bezoeken maar sinds een paar jaar kan onze stad ook van een speciale kersteditie genieten. “Het is wel koud, maar we dansen een beetje om warm te blijven”, vertelt een enthousiaste verkoopster. Veel bezoekers struinen af naar verse biologische groenten, maar door het winterse weer doen ook de mutsen het nu goed: “Ze zijn bijna uitverkocht.”

Niet alleen de bezoekers liepen erbij met warme oren na het bezoek aan de desbetreffende kraam, ook de marktkooplui liepen er goed gemutst bij: “Hoe het met de kerststemming zit? Eigenlijk heel lekker, ik denk dat je het aan mijn muts wel kunt zien.”

Na een lange dag kan iedereen nu snel de keuken in om dat grote kerstdiner te bereiden. Wel door de harde lockdown voor een maximum van vier gasten, maar daar heeft een marktbezoeker iets op bedacht: “We gaan het over verschillende dagen verspreiden.” Dat wordt dus een derde, vierde en vijfde kerstdag.