Vier en herdenk Keti Koti met OPEN Rotterdam LIVE op tv en online

Foto Nicky do Rosario

Foto Nicky do Rosario

Rotterdam herdenkt en viert uitgebreid Keti Koti! Dit jaar zie je live de herdenking en de viering bij OPEN Rotterdam. In de live-uitzendingen zie je de toespraken en de kransleggingen bij het slavernijmonument op vrijdag 30 juni en leer je meer over het koloniale en slavernijverleden. Op zaterdag 1 juli dompelen we ons onder in livemuziek en workshops op het Schouwburgplein en de feestelijkheden in het Wijkpark Oude Westen.

Voor de herdenking op vrijdag 30 juni bundelen we de krachten met regionale omroep Rijnmond. In de tv-uitzending zien we de officiële herdenking bij het slavernijmonument aan de Lloydpier. In het programma rondom de herdenking zie je gasten Peggy Bouva, van de podcast ‘De Plantage van onze voorouders’ en Gordon Sana, die op Koningsdag koning Willem-Alexander sprak over mogelijke excuses van het koningshuis. Het programma is vanaf 18.30u te zien bij Rijnmond en bij OPEN Rotterdam. 

Zaterdag 1 juli gaat presentator Nicky do Rosario de stad in om samen met Rotterdam Keti Koti te vieren. Op het Schouwburgplein volgt ze een workshop angisa vouwen en luisteren we naar de muziek van Black Gospel Choir 4u. In het Wijkpark Oude Westen dompelen we ons onder in de sfeer van het Keti Koti Festival met muziek, eten en veel gezelligheid.

Vrijdag 30 juni: live vanaf 18.40 uur op tv en online.

Zaterdag 1 juli: live vanaf 14.00 uur op tv en online. 

Dinsdag 4 juli: compilatie vanaf 18.15 uur op tv en terug te kijken via web/YouTube.

OPEN Rotterdam TV is te zien via Ziggo digitaal op kanaal 36. Op KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1349. Analoog op kanaal 67+ (800 MHz). Volg ons liveverslag ook via de website en onze social media kanalen.