Vier Rotterdamse Cafés in Café Top 100

Vier Rotterdamse cafés hebben het dit jaar geschopt tot de top 100 beste cafes van Nederland. Naast het centraal gelegen ‘Café Sijf’ en ‘Zondebok en ‘t Zwarte Schaap’ staan ook Café Walenburg en Café Wilskracht in de top 100. Bij beide cafés, gelegen in respectievelijk Blijdorp en Prins Alexander, ging de vlag dan ook uit voor deze topprestatie.

“Geweldig, je hoopt er op maar ik had het niet direct verwacht”, vertelt Marco Bunk, eigenaar van Cafe Wilskracht dat zichzelf terugvindt op een 78e plek. “We zitten hier in Prins Alexander in een nogal stedelijke omgeving. Er zit een winkelcentrum naast, een treinstation, en dus probeer ik juist met dit café een gezellige huiskamer neer te zetten hier. Een plek waar mensen na het werk of na het winkelen nog even gezellig kunnen borrelen.”

En ook op deze vrijdagmiddag blijkt het gezellig druk: “Normaal zitten we hier op vrijdag na ons werk, maar tegenwoordig komt het ook al voor dat we hier op maandagen of dinsdagen even langskomen hier. Iedereen is heel aardig en de bittergarnituur is om te smullen”, aldus een tevreden bezoeker.

Even verderop in Blijdorp is het ook druk in Café Walenburg, het café dat zich met een 42e plek volgens de ranglijst van Misset Horeca het beste café van Rotterdam mag noemen: “Ik was eerst even bang dat we voor niks hadden meegedaan, maar toen dat resultaat terugkwam was ik positief verrast. Ik hoopte ergens rond plek 80 of 90…maar niet op 42”, aldus eigenaar Vincent Bek.

Daarmee is het café weer terug van weggeweest, want voordat Vincent het een kleine drie jaar geleden overnam, leken de beste tijden van het café verleden tijd: “Ik kom hier al meer dan 50 jaar”, aldus een ervaren bezoeker, die toevoegt: “maar sinds Vincent hier de boel runt is het echt vooruit gegaan. Er zijn veel bieren, en ondanks dat ik zelf niet zo van die speciale bieren ben, zie je wel dat het veel mensen aantrekt. De fut leek uit de zaak, maar die is nu weer helemaal terug.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat