Voedselpakketten voor Feijenoorders

Werkteam Feyenoord verzameld voedselpakketten voor families die moeilijk aan eten kunnen komen door het Coronavirus. 57 gezinnen in de wijk hebben de pakketten mogen ontvangen. De actie is niet alleen bedoeld om de families te ondersteunen, maar ook op de verdeeldheid in de wijk tegen te gaan.

Het Werkteam is nu vijf dagen bezig en heeft ondertussen bijna zestig gezinnen voorzien van voedselpakketten. “We zijn er voor vooral ouderen, families met een kleine portemonnee en mensen in de zorg; zij hebben vaak geen tijd om ‘s avonds laat nog boodschappen te doen”, vertelt deelnemer Kadir Ozturk. Middels een online betaalverzoek, dat op Facebook gedeeld is, kan iedereen doneren aan de organisatie waarmee zij nieuwe boodschappen kunnen doen. “We gaan langs supermarkten, groothandels en plaatselijke ondernemingen om ons van alle boodschappen te voorzien.”

Yusuf Can, voorzitter van stichting Werkteam Feyenoord, ziet de actie als plicht voor de wijk. “Deze actie zorgt voor meer saamhorigheid in de wijk. Het is belangrijk dat de jongeren hieraan meewerken. Ik wil niet dat ze in de slachtofferrol kruipen. Ze moeten meedoen in de maatschappij, en dat begint bij vrijwilligerswerk”, zegt Yusuf. De groep staat ongeveer met twintig man klaar om alle pakketten te vullen en af te leveren aan de families.

Hoe lang de groep nog doorgaat met de actie is nog onduidelijk: “We blijven doorgaan totdat de rust weer is teruggekeerd en iedereen weer veilig de straat op kan”, zegt Kadir. Voor nu blijft het Werkteam zich met man en macht inzetten om zoveel mogelijk families te voorzien van een voedselpakket. “Je moet er voor elkaar blijven zijn. Nu, in deze tijden, maar daarbuiten ook”, zegt voorzitter Yusuf. “We moeten hiermee de polarisatie zien weg te krijgen, en in mijn ogen zijn we op de goede weg.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat