Voetbalclub RVV COAL bestaat 100 jaar

Voetbalclub RVV COAL wordt dit weekend 100 jaar. Wat in 1919 begon als een groep collega’s die besloot samen gezellig te gaan voetballen, is de club uitgegroeid tot een vereniging met met meer dan 100 leden. Veel oud-leden en genodigden zullen op 12 april samenkomen om deze unieke gebeurtenis te vieren. Het is haast uniek te noemen in Nederland dat een voetbal club zo lang bestaat.
RVV COAL, gevestigd aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid, heeft in de jaren veel spelers getraind tot grote voetballers die zowel in het binnen als buitenland zijn gaan spelen. Speciaal voor het 100-jarig jubileum komt een oud-voetballer uit Spanje ingevlogen om het samen met zijn voormalige club te vieren.

Naast voetballen zijn er nog veel oud-leden actief bij de club als vrijwilliger. Op dinsdag houden ze altijd een klusjesdag waar ze in de ochtend bij elkaar komen en de club onderhouden en opknappen. Op donderdag komt men gezellig naar de club om met elkaar te poolen en een drankje te doen bij de bar tijdens de training van de senioren selectie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter