Voguen in Lantarenvenster samen met icoon Amber Vineyard

Amber Vineyard heeft met haar ballroom huis ’House of Vineyard’ voor de LHBTI+ community een plek waar ze zichzelf kunnen zijn gecreëerd. In Lantarenvenster was de vertoning van de documentaire die over haar gemaakt is.
Amber is een icoon in de ballroom scene. Deze scene is ontstaan in Harlem, New York. Leden van de LHBTI+ community konden tijdens balls zichzelf zijn, en ontsnappen aan de discriminatie. Tijdens deze balls nemen deelnemers het tegen elkaar op met dans, lopen en extravagante kleding. De dansstijl Vogue is ontstaan in deze scene.

Amber heeft zich altijd al thuis gevoeld op het podium: “Daar kan ik alles zijn. Ik creëer werk voor mijn kinderen en in de ball scene”. Deelnemers van Balls vormden zich in hechte groepen; een “house” genaamd. Amber heeft het eerste “house” in Nederland opgericht: House of Vineyard. “Er is zoveel talent in onze scene. Wat mij inspireerde om een huis te beginnen, is dat ik behoefte zag. Ik had het zelf nodig. Ik heb hier geen familie”. Voor haar is House of Vineyard haar familie.

Van 22 tot en met 29 september is het Pride. Amber vind dat ontzettend belangrijk: “Pride moet blijven bestaan, omdat er nog landen zijn waar lid zijn van de LHBTI gemeenschap niet alleen wordt afgekeurd, maar waar je vermoord kan worden.Iedereen moet geaccepteerd worden. Wie je ook bent”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat