Volledige line-up van Metropolis Festival 2022 bekend

Het is bijna zover: op 3 juli staat het Zuiderpark vol met Rotterdams talent tijdens Metropolis Festival! Na een jaar overgeslagen te hebben en een online editie kunnen we eindelijk echt losgaan.

Metropolis heeft zojuist acht nieuwe artiesten bekendgemaakt. We lichten een paar van de artiesten hieronder uit:

Kay Slice
Rotterdams talent Kay Slice heeft de studio van de Wereld Draait Door laten swingen en is volgens Red Bull één van de acts die gaat opblazen. Kay mixt soulful hiphop met afrobeat en gaat opzoek naar zijn Ghanese roots.
Kay trad op bij het muziekplatform 10X010 POPIN van Immanuel Spoor van Stichting de Nieuwe Lichting in samenwerking met The Daily Indie.

YoungRubbi
YoungRubbi is de artiestennaam van Ruben Steens, deze veelbelovende jonge hiphopartiest/producer is er een om in de gaten te houden. Geïnspireerd door punkmuziek, zingt en rapt hij over de samenleving en haar problemen. Hij staat niet alleen op het podium, maar met een band waar de energie vanaf spat.
YoungRubbi heeft al eens bij ons opgetreden tijdens de OPEN sessies.

LE MOTAT
LE MOTAT (A.K.A . Shenkie A.K.A. The Guilty Pleaser) is het alter ego van Tato Wesselo uit Rotterdam. Tato houdt ervan om de grens op te zoeken. Zijn optredens zijn rauw, soms een tikkeltje absurd, maar altijd catchy.
LE MOTAT trad, net als Kay, op bij het muziekplatform 10X010 POPIN.

Lucky Blue
Lucky Blue is een vierkoppige indie-rock band uit Rotterdam. Ze vallen makkelijk op door hun energieke, en vooral frisse rocknummers en eigenzinnige, levenslustige shows. Lucky Blue wil laten zien dat je niet bang hoeft te zijn om jezelf te zijn en geeft het goede voorbeeld door zichzelf zowel in de studio als op het podium bloot te geven.

Nagasaki Swim
Al zijn hele leven voelt Jasper Boogaard zich thuis in Rotterdam. De andere bandleden vindt hij in Philadelphia in de Verenigde Staten. Op zijn debuutalbum brengt hij een mix van folk, country, maar ook ambient. Het album zit vol dromerige melodieën en melancholische meezingrefreintjes.

Steam Down
Stream Down is de enige niet Rotterdamse artiest in deze lijst, maar 400 kilometer verderop in Londen. Stream Down is opgericht door multi-instrumentalist, composer and producer Wayne Francis, A.K.A Ahnansé.

Nog benieuwd naar andere Rotterdamse artiesten op Metropolis Festival? Kijk dan naar het voorgaande artikel van OPEN Rotterdam.

De gehele line-up van Metropolis Festival 2022 vind je hier.

Benieuwd wie er achter het Metropolis Festival zit? In april maakten we een portret van spiksplinternieuwe directeur Saskia Pique.