Voor deze nieuwe training van Stoelfit kan je weer lekker blijven zitten

Blijven bewegen in tijden van Covid-19 is belangrijker dan ooit! Daarom presenteert OPEN Rotterdam in samenwerking met Saskia van der Valk Romeijn 24 afleveringen van Stoelfit. Jong, maar vooral oud, kunnen vanaf hun stoel oefeningen doen voor soepele en sterke armen, benen, buik en rug. Doe jij mee? Elke dinsdag vanaf 18.15 uur elk uur herhaald op OPEN Rotterdam.

 

Saskia laat in vijftien minuten verschillende oefeningen zien begeleid op bekende muziek uit de jaren ‘70 en ‘80. De setting van de oefeningen zijn steeds anders. Zo zijn de eerste afleveringen opgenomen in het vernieuwde Wereldmuseum en zijn er afleveringen te zien in de Superstraat en in de Balzaal.

Juist nu we allemaal weinig tot geen bewegingsvrijheid hebben is het nog meer van belang om mensen te activeren en te steunen in een gezonde levensstijl. Om Rotterdam fitter en gezonder te maken hebben Saskia en OPEN Rotterdam de handen in elkaar geslagen. In mei produceerde Saskia al op eigen houtje een hele reeks afleveringen Stoelfit uitgezonden bij OPEN Rotterdam.

Saskia over Stoelfit: “Ik hoop met deze afleveringen dat de mensen het leuk vinden om naar te kijken en zich gemotiveerd voelen om mee te bewegen. Het zijn niet zomaar bewegingen, er zit tien jaar onderzoek achter om het hele lichaam aan bod te laten komen met verschillende soorten oefeningen. Hierdoor functioneert het lichaam weer beter en zitten mensen beter in hun vel.”