Voormalige margarinefabriek en Arboretum Trompenburg als inspiratie voor muziekimprovisatie

De eerste woningen van de nieuwe woonwijk de Kaai op het voormalige margarineterrein op de Kop van Feijenoord worden pas in 2026 opgeleverd. Tot die tijd biedt het terrein ruimte aan cultuur. Tijdens North Sea Round Town vond in de oude Margarinefabriek het openingsconcert van North Sea Round Town plaats. De fabriek is niet de enige opvallende festivallocatie. Ook Arboretum Trompenburg opende haar deuren voor een optreden van My Strings Trio onder leiding van Yanna Pelser.

Joachim Badenhorst is de componist van improvisatie-performance Youran (‘het begin der dingen’ in het Japans) en stelde een groep muzikanten samen om dit uit te voeren. De bezetting bestond naast Badenhorst uit de Japanse Taiko-percussionist Tsubasa Hori, bassiste Beate Wiesinger uit Oostenrijk, de Schotse Alistair Payne op trompet, de Ierse gitarist Simon Jermyn en Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) uit Rotterdam.

Arboretum Trompenburg
Tijdens het Jazzfietsen van Zuid naar Noord op zondag 2 juli konden jazzliefhebbers een concert bijwonen in de buitenlucht. Yanna Pelser (altviool), Remco Menting (percussie), Jelle Roozenburg (elektrische gitaar) en Karin van Dijk (magic flute) lieten zich voor hun improvisatie-performance inspireren door de omgeving.

Deze video is onderdeel van een driedelige serie over North Sea Round Town 2023. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door North Sea Round Town en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam.