Winnen van Erasmus jazz prijs helpt Codarts-student bij realiseren album

Codarts-masterstudent Kim Kamilla Jäger en haar trio Lavish wonnen afgelopen voorjaar de Erasmus Jazz Prijs. Zoals elk jaar staat de winnaar van deze prijs voor aanstormend jazztalent ook op muziekfestival North Sea Round Town. Met de 3000 euro prijzengeld wil de band een album opnemen. Dat vertellen bandleden Kim Kamilla Jäger en Sol Jang in de eerste aflevering van een driedelige serie over North Sea Round Town. In aflevering 1 maken we ook kennis met singer-songwriter Nona Luca die een optreden gaf in de achtertuin van Wildstube aan de Van Vollenhovenstraat.

In mei nam Lavish het in De Doelen op tegen gitarist Emile De Schepper met zijn ensemble Ochre en drummer Tom Zuang met zijn trio Password123. “We zijn superblij dat we de prijs gewonnen hebben”, aldus Jäger. “We gaan deze herfst een album opnemen en daar gaat de prijs ons bij helpen.”

Lavish bestaat uit pianiste Sol Jang, violiste Maria Isolina Cozzani en celliste Kim Kamilla Jäger die dit jaar haar master heeft afgerond aan Codarts in Rotterdam. Op 5 juli treedt het trio op in Jazzcafé Dizzy. Volgens Jäger komt het als instrumentalisten niet vaak voor dat je collega’s geen mannen zijn. “Het is superfijn om samen te werken met andere vrouwen die ook instrumentalisten zijn en dat het gewoon heel normaal is. We zijn collega’s. Het is goed om dat gewoon te normaliseren.”

Nona Luca
Bewoners en bezoekers van het Scheepvaartkwartier werden afgelopen weekend getrakteerd op jazz, soul en blues. Muzikale talenten kregen een podium in lokale horecagelegenheden zoals MARA Restaurant, Hostel Room, Twenty7 aan de Maas en Wildstube. Vooral jonge talenten gescout door zangschool Vocalsz werden geprogrammeerd tijdens het Jazz Walk-programma. Zo ook Luca Conradi die al haar muziek schrijft vanuit gevoel. “Ik vind dat het beter binnenkomt als je gevoel in je nummers kan plaatsen en andere mensen zich daarin herkennen”, legt Conradi uit. “Ik schrijf wanneer ik wil schrijven, ik schrijf wanneer ik voel dat ik moet schrijven en ik schrijf wanneer ik denk dat ik mijn woorden erin kwijt moet omdat ik het niet anders kan verwoorden.”

Een van de nummers die dicht bij Conradi staat, is het nummer Forever and Always over haar oma. “Het verhaal dat ik eigenlijk wil brengen gaat over mijn Indonesische achtergrond met de Indonesische roots. Oma’s zijn in de Indonesische cultuur heel belangrijk en er wordt vrij weinig verteld over de Indonesische geschiedenis en dat wil ik eigenlijk doorbreken.”

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door North Sea Round Town en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam.