Vrachtwagenchauffeurs worden in het zonnetje gezet

Vandaag is uitgeroepen tot de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Met dit initiatief wil het Sectorinstituut Transport en Logistiek de aandacht vestigen op dit onderbelichte beroep. Wij stapten bij Willem in de vrachtwagen. Hij vertelt over zijn leven als chauffeur.

De Dag van de Vragenwagenchauffeur is in het leven geroepen om meer mensen te verleiden voor het vak te kiezen. Zo’n 250 bedrijven doen mee aan de actie. Bovendien worden in het hele land activiteiten georganiseerd om chauffeurs in het zonnetje te zetten. Zo kunnen ze gratis broodjes gehaktbal ophalen bij tankstations.

Willem Zevenbergen is vrachtwagenchauffeur en hij rijdt voornamelijk met containers. “Het is een onregelmatig leven. Ik weet vandaag nog niet hoe laat ik morgen thuis zal zijn.” Dat heeft soms invloed op zijn privéleven. “Ik doe dit al 40 jaar. Ik ben niet anders gewend, maar mijn vriendin vindt het soms nog wel lastig.”

De transportbranche heeft dringend nieuwe vrachtwagenchauffeurs nodig. Willem begrijpt wel dat jongeren niet meer aan het beroep beginnen: “Mensen willen hun brood wel verdienen, maar het liefst tussen zes en zes uur. Als vrachtwagenchauffeur ben je soms dagen van huis.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat