Vreewijkers vieren 100-jarig bestaan van buurthuis De Brink

De Brink viert vrijdag en zaterdag feest, want het buurthuis in Vreewijk wordt 100 jaar. Vandaag om 15 uur is het precies een eeuw geleden dat het buurthuis haar deuren opende in de Rotterdamse buurt. Om dat jubileum te vieren, organiseren zo’n twintig vrijwilligers van De Brink allerlei festiviteiten, waaronder een reünie, een nostalgische maaltijd en een open dag.
Daarnaast verschijnt een boek over de ontwikkelingen die het buurthuis in haar 100-jarige bestaan heeft doorgemaakt. In dat boek komen oud-medewerkers, bezoekers en vrijwilligers aan het woord die hun herinneringen aan De Brink delen. Het boek, dat 100jaarbrink heet, is opgezet door middel van crowdfunding.

Eerder dit jaar was het ook al feest bij De Brink. Het buurthuis in Vreewijk moest een tijdlang haar deuren sluiten door een forse huurverhoging. Na onderhandelingen met welzijnsaanbieder Humanitas bedong het buurthuis uiteindelijk een lagere huur en kon het een doorstart maken. Van de sluiting van De Brink maakte OPEN in januari al een reportage, die je hieronder kunt bekijken.

Op de website http://100jaarbrink.nl/ staat het hele programma van de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van De Brink. Geïnteresseerden kunnen zich bovendien via deze site aanmelden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat