Vrijwilligers Delfshaven de wijk in om Coronavoorlichting te geven

In heel het land hebben mensen moeite om binnen te blijven tijdens het warme lenteweer. Maar in Delfshaven zijn het er wel erg veel, viel gebiedscommissielid Enes Ayham op. Hij stelde met wijkbewoners en organisaties uit de buurt een voorlichtingsteam samen om mensen op straat bewust te maken van de coronamaatregelen die de overheid heeft opgesteld.

De groep richt zich ook op voorlichting in talen anders dan het Nederlands. Delfshaven is een gemêleerd gebied. “Aan de ene kant komen we mensen tegen die het belang van de maatregelen gewoon niet inzien, maar we richten ons ook op mensen die laaggeletterd zijn of de Nederlandse taal niet machtig zijn”, vertelt Enes tijdens een wandeling door de wijk.

Mede-initiatiefnemer Abdelhakim Er-Rahhali vermoedt ook dat taal deels een oorzaak is van het relatief drukke Delfshaven tijdens een periode waarin door de overheid wordt aangeraden thuis te blijven. “Daarom is het goed om gewoon naar mensen toe te lopen en het nog eens even goed te kunnen uitleggen’’, aldus Er- Rahhali. Er wordt gebruik gemaakt van foldertjes in verschillende talen en met pictogrammen en ook de vrijwilligers spreken verschillende talen.

De groep voorlichters bestaat nu, na twee dagen, uit 18 man die in groepjes van twee (met hoge uitzondering 3) door verschillende delen van Delfshaven loopt om mensen op straat aan te spreken. Er wordt samengewerkt met wijkagenten die de voorlichters ook instructie geven hoe te handelen tijdens bijvoorbeeld conflictsituaties.

Mocht u zelf in Delfshaven wonen en vragen hebben over het Coronavirus en de maatregelen die ermee gepaard gaan, dan kunt u contact opnemen met Buurthulporganisatie ‘Delfshaven Helpt’

Delfshavenhelpt.nl / 010 747 00 22

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat