Vrijwilligerstekort bij Dierenambulance Rotterdam: niet alle dieren worden geholpen

Dierenambulance Rotterdam is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ze zoeken zowel chauffeurs en bijrijders als mensen die aan de slag gaan in de meldkamer aan de Korperweg in Rotterdam-Zuid. Het tekort aan personeel zorgt ervoor dat op dit moment niet alle dieren in nood in Rotterdam geholpen kunnen worden.

De dierenambulance is zeven dagen per week, dag en nacht actief. “Het personeelstekort is een groot probleem”, vertelt bestuurslid Johan van der Ende van Dierenambulance Rotterdam. “‘s Nachts is er vaak niemand die kan rijden en dat is een lastige situatie”. Omdat er niet genoeg vrijwilligers zijn, lukt het dus niet meer om de planning rond te krijgen. “Soms moeten we door het personeelstekort mensen doorverwijzen naar andere dierenambulances”, aldus Johan. De extra handen zijn dus nodig want zonder vrijwilligers is het onmogelijk om alle dieren te blijven helpen. “Hoe meer vrijwilligers, hoe beter. Maar om te beginnen zouden 10 nieuwe krachten al mooi zijn”. Johan heeft al eerder een oproep aan vrijwilligers gedaan, maar tot nu toe zonder succes.

Taken van vrijwilligers
Wie zich opgeeft als vrijwilliger krijgt een interne opleiding, gaat mee op pad en leert onder andere over het vervoeren van zieke, gewonde en/of overleden (huis)dieren. “Je gaat tijdens de opleiding onder meer mee als bijrijder en na twee maanden is er een evaluatie. Na de opleiding gaat de vrijwilliger een keer alleen op pad met de ambulance, waarna er wordt gekeken hoe dat gaat om vervolgens hopelijk echt ingezet te worden.” Johan hoopt dat Rotterdamse dierenvrienden zich gaan aanmelden. Meer informatie is te vinden op de website van Dierenambulance Rotterdam.