Wat lief! Cheno viert zijn verjaardag door bijna 100 cadeaupakketten aan kinderen weg te geven

Wat lief! Cheno viert zijn verjaardag door bijna 100 cadeaupakketten aan kinderen weg te geven

De Rotterdammer Cheno Abas pakt zijn 35ste verjaardag dit jaar anders aan. In plaats van dat hij cadeaus ontvangt, zamelde hij de afgelopen weken ruim 3.000 euro in om bijna honderd cadeaupakketten aan kinderen te geven. Samen met zijn vrienden pakte hij de pakketten in bij stichting Jarige Job.

Cheno, die zich ook wel de reizende arts noemt op Instagram, begon zijn cadeaupakkettenactie in januari. Door corona kon hij in die maand zijn verjaardag niet vieren. “Weet je wie ook hun verjaardag niet kunnen vieren? Ongeveer 250.000 kinderen die in Nederland onder de armoedegrens leven”, bedacht hij toen.

De Rotterdammer besloot daarom om samen met zijn vrienden en familie zoveel mogelijk geld op te halen en te doneren aan de stichting Jarige Job, die kinderen al sinds 2010 voorziet van verjaardagsboxen. Daarbij ging hij creatief te werk: hij maakte foto’s en video’s bij de stichting en gebruikte dat materiaal om donaties te werven.

Inzamelingsactie
“Mijn hart krijgt een error als ik bedenk dat een kind zijn of haar verjaardag niet kan vieren, niet kan trakteren op school of soms zelf thuis blijft uit schaamte en zich dan ziek meldt voor school. Daarom dit initiatief”, zo schreef Cheno bij zijn inzamelingsactie.

En zijn actie werd een groot succes. Binnen week had hij het streefbedrag van 1.200 euro al binnen, waarmee hij al 35 kinderen blij kon maken. Uiteindelijk ontving hij meer dan het dubbele van het streefbedrag, waardoor hij verjaardagsboxen voor bijna 100 kinderen kan financieren. Die pakte hij met een team in bij stichting Jarige Job.

Stichting Jarige Job
Volgens stichting Jarige Job vieren jaarlijks meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de verjaardagsboxen van Jarige Job. Zo’n box zit vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. Kortom: alles wat nodig is voor een verjaardag, zowel thuis als op school. De stichting, die sinds 2010 bestaat, is altijd op zoek naar vrijwilligers.