Wat vinden Rotterdammers van de demonstraties tegen het nieuwe stikstofbeleid?

Op het Malieveld in Den Haag demonstreert de bouwsector tegen de strengere stikstofregels. Met hijskranen en betonwagens parkeerden de bouwers op het veld waar twee weken geleden de boeren nog actie voerden. Wat vinden Rotterdammers van deze actie?

Het Plan Aanpak Stikstof (PAS) werd in 2015 ingevoerd. Bouwers konden hierdoor compenseren door maatregelen te nemen tegen stikstofuitstoot, ook wanneer deze maatregelen later doorgevoerd konden worden. De Hoge Raad besloot echter dat deze wet niet rechtmatig was. Nieuwe regels volgden waardoor verschillende sectoren zich razendsnel moesten aanpassen.

Rotterdammers hebben begrip voor beide kanten van het verhaal. “Het is goed dat de bouwers voor hun sector opkomen,” zegt een voorbijganger. “Toch moeten we aan het milieu en de toekomst denken.” Een andere man vindt dat er vooral aan de woningen gedacht moet worden. “In Rotterdam is de woningsituatie nijpend. De bouw moet nu prioriteit krijgen.

Naar schatting ondervinden in Nederland zo’n 18.000 projecten problemen van het nieuwe stikstofbeleid. In Rotterdam zijn dit zes projecten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat