“We vergeten soms stil te staan”

De dood. Bij iedereen roept het wel iets op: verdriet, angst of leegte. Volgens Ton de Vent en Sergio Cruz staan wij niet altijd goed stil bij onze verliezen. En daarom organiseerden zij op zaterdag 4 november een wandeling door het Oude Westen. Het doel? Onze geliefden herdenken.

Niet alleen onze eigen geliefden, maar ook die van anderen. “Ik herdenk en brand niet alleen kaarsjes voor naasten die ik verloren ben, soms doe ik dat voor iedereen”, aldus een van de organisatoren Ton de Vent. Hij vult aan: “In de hedendaagse samenleving vergeten we soms stil te staan bij iemand die we verloren zijn, met dit festival willen we eigenlijk dieper ingaan op het verwerken van iemand die je verloren bent”.

Organisator Sergio komt uit Mexico en vertelt dat het idee van het Festival der Herinneringen daar vandaan komt. “In Mexico wordt heel erg stilgestaan bij de doden. Sterker nog, we maken er soms een groot feest van. Natuurlijk niet omdat we blij zijn, dat onze dierbare vrienden of familieleden dood zijn, maar omdat we het op deze manier een plek kunnen geven.”

Aan de hand van kunstwerken, gedichten, lezingen en de wandeling kregen bezoekers ook een kijkje in de wereld van mensen die wat hebben betekend voor de wijk. “Deze mensen zijn misschien al lang dood, maar ook hen moet je gewoon herdenken, ze hebben toch wat betekent voor de wijk?”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat