Sociale schoenenwinkel WEAR en Pauluskerk geven gratis sneakers weg aan daklozen: ‘Er is veel behoefte aan’

Gratis tweedehands sneakers schenken aan daklozen in de stad: dat is wat schoenenwinkel WEAR en Pauluskerk woensdagavond gaan doen. Een initiatief om aan de behoefte vanuit de stad te voldoen. “Het is onze missie om tweedehands sneakers toegankelijk te maken voor een grote doelgroep”, vertelt storemanager Nikki Brandes.

WEAR is een schoenenbedrijf dat tweedehands sneakers verkoopt en opknapt. Hier werken mensen met onbenutte arbeidspotentie die hier hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Dit talent zet storemanager Nikki nu in om daklozen in Rotterdam te helpen. “We hebben best wat sneakers liggen in uitstekende staat die lang niet verkocht zijn. Daar kunnen we mooi uit putten.”

Bij Pauluskerk is Mahtob Boot, vluchtelingenwerker, maar al te blij met het idee van de schoenenwinkel. “Veel daklozen lopen op oudere herenschoenen, die niet echt comfortabel zitten en vaak versleten zijn. Daarom waren we erg blij dat WEAR contact opnam met ons om rondom te kerstdagen iets leuks te organiseren.”

In de Pauluskerk op de Mauritsweg zijn daklozen welkom om een paar sneakers uit te zoeken, van 17.00 tot 21.00 uur. Ook serveert De Gele Kanarie Café een verse soep, aangevuld door een broodje kroket van CAS&KAS.