Wedstrijd: Vertel je eigen Maas verhaal

Als Rotterdammer ben je je misschien bewust hoe veel je omringt wordt door water. De meeste Rotterdammers hebben daarom ook wel een geschiedenis met de rivier de Maas. In verband met de viering van de 150 Jaar Nieuwe Waterweg, wordt er nu een app gemaakt met verhalen over de waterweg. Met de app, WaterWalks, wordt een nieuwe waterkaart gemaakt.  Tot oktober kun jij jouw eigen bijdrage aan deze kaart leveren door een verhaal te delen over de Maas.

WaterWalks Waterkaart
De app zal een overzicht geven van de verschillende wateren waardoor we omringd worden. Denk hierbij aan rivieren, kanalen, meren en grachten. Dit gebeurt door het toevoegen van films, audio, foto’s en verhalen langs de Waterweg. Hiermee hoopt de ontwikkelaar, het collectief Ludwig, een verhalenkaart over onze beleving van het water. Ook wil het collectief hiermee zorgen dat er meer bewustzijn ontstaat over de klimaatverandering en hoe water hierbij een rol speelt. Verder heeft WaterWalks als doel om zoveel mogelijk Rotterdammers de Maas (opnieuw) te laten ontdekken.

De Wedstrijd
Door mee te doen aan de wedstrijd zorg je voor invulling van de Maas verhalenkaart. Je kunt meedoen door, via de app, verhalen achter te laten door middel van filmpjes, teksten en gesproken bijdragen. Een jury beoordeelt de berichten die worden gepost en zullen de winnaars via mail bekend maken.

Jouw Maas weetjes, snapshots, geheime plekjes, gedichten, liedjes, filmpjes én andere bijdragen kun je nog uploaden tot 16 oktober.

Podcast Waterwegverhalen

OPEN Rotterdam viert zelf ook dat de Nieuwe Waterweg 150 jaar geleden werd geopend, met een speciale podcastserie. In  Waterwegverhalen gaan de journalisten Dore van Duivenbode en Inge Janse in gesprek met de Rotterdammers die wonen langs de rivier. Centraal staan de locatie, hoe de bewoners zich hiertoe verhouden en hoe ze tegen hun leefomgeving aankijken. De podcast wordt ook nog gekoppeld aan een specifieke wandeling in de vijf gebieden. Zodat iedereen de schoonheid van de rivier kan ontdekken.

Foto: Hans van der Woerd