Week van Geld: pas op je centen met vijf OPEN Rotterdam reportages

De Week van Geld is een campagne van het ministerie van Financiën, waarin van 27 tot en met 31 maart extra aandacht wordt besteed aan hoe je met geld moet omgaan. Dit jaar is het thema: Bedwing de bling. OPEN Rotterdam kan zijn bling bijna niet bedwingen, maar zet wel vijf reportages op een rij met tips om geld te besparen.

Tip 1: Toffer een nieuwe kledingkast met een tweedehandswinkel
Winkelen is een hele klus, maar in de OPEN Rotterdam serie OPEN Talent laat Tony zien hoe je met 25 euro een toffe outfit kan kopen.

Tip 2: Koop tweedehands meubels
In de OPEN Rotterdam serie Circulaire Stad leert presentatrice Farzana Alladin je niet alleen hoe milieubewust te consumeren, maar ook hoe leuk een goedkoop het is om een shopfrenzy te houden bij de kringloopwinkel.

Tip 3: Investeer in vastgoed via een offshore bedrijf
Veel Rotterdamse gebouwen zijn in handen van buitenlandse offshore bedrijven, waar je in kan investeren. Met deze investering verdien je geld en betaal je minder belasting.

Tip 4: Uit huis? Stekker uit!
Door de stijgende energieprijzen heeft de Gemeente Rotterdam geld vrijgemaakt. Het geld is bedoeld voor Rotterdammers met een inkomen tot 140% van het bijstandsniveau, om die te helpen met de hoge energierekeningen.

Tip 5: Ga onder bewindvoering
Vlogger Adriaan is een expert op het gebied van schulden en legt uit waar Rotterdammers terecht kunnen met hun geldproblemen.

Tip 6: Het Rotterdams Crisisfonds helpt
Het Sint-Laurensfonds, Warm Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Fonds Bijzondere Noden Rotterdam helpen Rotterdammers door het groeiende inflatie- en geldprobleem. Het gaat dan vooral om aanvragen met betrekking tot maaltijden, warme kleding, dekens en hygiëneproducten.

Tip 7: Voordelig uit eten
Binnenkort kan je in Rotterdam-Zuid, bij de Volkskantine, genieten van een gezonde en betaalbare maaltijd. “Nu hebben we een situatie waar ongezond eten betaalbaar is en gezond eten onbetaalbaar. Wij willen juist het gezonde en duurzame eten de makkelijkste en de meest betaalbare optie maken”, legt de initiatiefnemer Floris Visser uit.