Crisisfonds in de maak voor Rotterdammers die het financieel moeilijk hebben

Veel Rotterdammers hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de nasleep van corona, de inflatie en de energie- en gascrisis kunnen veel bewoners op dit moment de losse eindjes niet meer aan elkaar knopen. Daarom hebben het Sint-Laurensfonds, Warm Rotterdam, gemeente Rotterdam en Fonds Bijzondere Noden Rotterdam samen het Rotterdams Crisisfonds opgericht.

In eerste instantie is het Crisisfonds bedoeld voor zo’n 40 wijkgebonden organisaties. De oprichters van het fonds vinden dat deze kleinere organisaties in de Rotterdamse wijken van onschatbare waarde zijn. Zij hebben namelijk direct contact met de Rotterdammers die het financieel moeilijk hebben en kunnen snel en daadkrachtig helpen. Maar doordat de armoede stijgt in Rotterdam, doen steeds meer mensen een groter beroep op de organisaties. En dat kost geld.

De gemeente Rotterdam heeft al 500.000 euro gedoneerd aan het fonds, dat nog in opstart is. De organisaties willen over een paar weken een website lanceren, met daarop een systeem om aanvragen in behandelingen te nemen. Het gaat dan vooral om aanvragen met betrekking tot maaltijden, warme kleding, dekens en hygiëneproducten.