Weekoverzicht 010nu: Oekraïense Viktoria bouwt leven op in Blijdorp en Memphis Depay geeft straatvoetbal aandacht

Deze week werd er een bijzonder straatvoetbal toernooi gespeeld, kon je meer te weten komen over het brouwproces van soja, werd ‘Make it happen’ opgenomen in de Wielewaal, ontmoeten we Viktoria die ons vertelde over haar leven in Rotterdam Noord en nam onze OPEN reporter Lauren de veerpont naar de Heijplaat. Mocht je iets van deze items gemist hebben, dan is nu je kans deze alsnog te bekijken!

De Oekraïense Viktoria is in maart met haar twee kinderen, dochter Alisa van 11 en haar 6 jaar oude zoontje Mark, gevlucht uit Kyiv. Na twee heftige weken in Polen, waar ze met 11 mensen en 2 dieren in een tweekamer appartement zat, is ze terechtgekomen in een appartement in Rotterdam Blijdorp, waar ze haar leven weer probeert op te pakken.

Memphis Depay, de beste Oranje Spits van het Nederlands Elftal en aanvaller bij FC Barcelona, is sinds dit jaar ook Red Bull atleet. Red Bull Street Rhythm by Memphis Depay is een evenement waar voetbal, muziek en de straat samenkomen. Memphis heeft acht captains uitgenodigd om hun beste straatvoetbalteam van vijf spelers samen te stellen. Het event biedt daarom de beste straatvoetballers van Nederland een platform om te laten zien wat ze in huis hebben.

Thomas Uljee was als bakker de concurrentie met de supermarkten zat. Hij moest daardoor steeds sneller en goedkoper produceren, terwijl hij juist verliefd is op de romantiek van het maakproces. Hij besloot zich daarom te storten op het brouwproces van sojasaus.

Lijn 18, de waterbus van en naar Heijplaat, vaart sinds begin dit jaar niet meer. Er moest duurzamer vervoer komen, maar geen enkele partij zag er brood in om dat te gaan doen. De vergunning is nu gegeven aan de Watertaxi die nu voor het vervoer zorgt. Maar die boten gaan minder snel en bovendien naar Marconistraat in plaats van de Sint Jobshaven.

‘Make It Happen’ is volgens de zanger van de band Tramhaus Lukas een misplaatste stadsslogan en daarom een goede reden om er een gelijknamig nummer over te maken. De videoclip van het nummer is opgenomen in Wielewaal, wat volgens Lukas het toonbeeld is van de misplaatstheid van deze slogan. De bewoners hebben geprobeerd om hun wijk te behouden door bijvoorbeeld met architecten in gesprek te gaan en plannen te maken, maar nu wordt de wijk toch gesloopt.