Wegblijven uit Rotterdam! Of toch niet?

Rotterdam heeft de meeste nieuwe corona besmettingen van Nederland. Een viroloog van het RIVM gaf dinsdag een negatief reisadvies voor de Maasstad. Ga alleen naar Rotterdam als het nodig is. 

Niet lang na deze uitspraak kwam de gemeente Rotterdam met de volgende tweet:

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Het bericht van <a href=”https://twitter.com/rivm?ref_src=twsrc%5Etfw”>@rivm</a> om alleen naar Rotterdam te komen als dat noodzakelijk is klopt niet. Het is veilig in Rotterdam. Het dringende advies blijft wel om je aan de <a href=”https://twitter.com/hashtag/coronamaatregelen?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#coronamaatregelen</a> te houden: vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Het RIVM gaat haar bericht rectificeren.</p>&mdash; Rotterdam (@rotterdam) <a href=”https://twitter.com/rotterdam/status/1290685431479230466?ref_src=twsrc%5Etfw”>August 4, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Het RIVM heeft de uitspraak inmiddels genuanceerd. Net als voor alle andere Nederlandse steden geldt het advies om drukke plaatsen zoveel mogelijk te vermijden, dus ook in Rotterdam. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat