Wereldprimeur voor Rotterdams Philharmonisch Orkest

Voor het eerst kunnen kinderen zelf in een virtuele wereld staan, middenin een groot symfonisch orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met de Virtuele Orkest Ontdekker heeft het orkest de primeur in de symfonische muziekwereld.

De kinderen zitten letterlijk op het podium tussen de strijkers, pal voor de neus van de dirigent of naast de slagwerkers. Uniek is de combinatie met de instrumentenwereld waar alle instrumenten virtueel te bespelen zijn. Pak de hand van de dirigent en dirigeer zelf Prokofjevs Romeo en Julia. De Virtuele Orkest Ontdekker wordt vandaag, zondag 15 april, gelanceerd voorafgaand aan de familievoorstelling Peer Gynt in concertgebouw de Doelen.

Met een VR bril, een hoofdtelefoon en 2 controllers kunnen kinderen in de 360 graden wereld van het Rotterdams Philharmonisch Orkest stappen. Deze wereld bestaat uit twee onderdelen: een instrumentenwereld en de echte orkestwereld.

In de instrumentenwereld kunnen kinderen de verschillende instrumenten van dichtbij bekijken en zelf bespelen. Met de controllers pak je de hand van de dirigent en dirigeer je verschillende muziekstukken.

In de echte orkestwereld bespeel de trompet en sta je ineens midden op het podium. In deze gefilmde wereld kun je 360 graden om je heen kijken en heel dichtbij het instrument van je keuze komen. Je ziet en hoort de musici spelen en kunt verschillende posities kiezen. Zo kun je onder andere voor de dirigent staan, tussen de strijkers of bij het slagwerk. Ondertussen speelt het hele orkest.

De lancering van de Virtuele Orkest Ontdekker vindt plaats in concertgebouw de Doelen in Rotterdam op zondagmiddag 15 april om 13.20 uur.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat