Werkzaamheden enorm nieuwbouwproject Rotta Nova officieel begonnen

De werkzaamheden voor het enorme nieuwbouwproject Rotta Nova zijn begonnen. Daarom is het grasveldje tussen de Markthal en de Hoogstraat nu definitief weg. Voordat de bouw echt kan beginnen, gaat de archeologische dienst van de gemeente Rotterdam echter eerst in maart volgend jaar onderzoek uitvoeren.

Op de plek van Rotta Nova zijn er bij eerdere werkzaamheden namelijk al bijzondere objecten gevonden. Bij dit onderzoek hopen archeologen overblijfselen van houten sluizen te vinden. Na het onderzoek gaat de bouw van de twee woontorens, een van 67 meter hoog en een 61 meter hoog, officieel beginnen.

Petities
Het plan voor de twee woontorens stuitte op veel weerstand. Petities volgden in 2017, zowel voor als tegen het nieuwbouwproject. De petitie tegen de komst van Rotta Nova werd 2.170 keer ondertekend. De petitie voor Rotta Nova ontving 718 handtekeningen.

Maar een succesvolle petitie of niet: de twee woontorens komen er toch. De bouw van Rotta Nova duurt ongeveer vier jaar. Naar verwachting zijn de woontorens in 2027 af.