Tram 7 rijdt voorlopig nog in Kralingen: ‘Opluchting, maar niet alle zorgen zijn weggenomen’

Tram 7 zal niet per 1 januari 2024 al verdwijnen uit Kralingen. Met die duidelijke boodschap kwam wethouder Karremans (handhaving, buitenruimte en mobiliteit) tijdens een werkbezoek aan het Termaat Huis, een serviceflat waar senioren wonen. De plannen om de huidige tramroute te vervangen door een busverbinding over de Oudedijk zijn hier overigens niet definitief mee van tafel.

Het bezoek van de wethouder kwam tot stand op initiatief van ombudsman Marianne van den Anker. Nadat de openbaar vervoers-plannen van de wethouder bekend werden ontstond er onrust bij de ouderen in zowel het Termaat Huis als in de wijk. De twee grootste bezwaren voor de bewoners: met het verdwijnen van tram 7 zou hun directe verbinding met de stad en Centraal Station vervallen. Ook zou het in- en uitstappen van een bus met rollator of scootmobiel ronduit gevaarlijk zijn. Dit omdat een tram (in verband met de rails) altijd op dezelfde afstand van een perron stopt, maar dit bij een bus niet altijd het geval hoeft te zijn.

‘Tram 7 voor het leven!’ Met die slogan kaapten ombudsvrouw Marianne van den Anker en een groep bewoners van het Termaathuis in Kralingen eerder dit jaar een tram bij halte ‘s-Gravenwetering. Zowel de klachten als de ludieke actie zorgden ervoor dat Van den Anker besloot de wethouder uit te nodigen voor een gesprek.

Meer zaken zie je in de hele aflevering van OmbudsTV.