WFFR zet scholieren aan het denken over natuur en klimaat

Het Wildlife Film Festival Rotterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Daarom pakt de organisatie groots uit met meer dan honderd natuurfilms uit binnen en buitenland. De documentaires en films vertellen het actuele verhaal van natuur en klimaat en dat is belangrijk in deze tijd van klimaatverandering.

Een speciaal scholenprogramma voor Rotterdamse scholieren van het WFFR is er om bij de jeugd bewustzijn over milieu en natuur te scheppen. Na een korte film programma van ongeveer een uur kunnen scholieren van het primair en het voortgezet onderwijs discussiëren over thema’s zoals klimaat en duurzaamheid.

Een van de thema’s tijdens het scholenprogramma is vlees. Zo wordt ‘De Jonge Jagers’ van Iris Grob getoond. Over de jongens Thies (9) en Jorn (11) die opgroeien in een traditionele jagers familie en M6NTHS van Eline Schellekens. Een intens portret van een varkentje dat leeft op een moderne boerderij en verlangt naar vrijheid.
Beide filmmakers zijn aanwezig en bespreken met de scholieren vragen als: ‘Is jagen zielig? ‘, ‘Zou je vlees eten van de jacht? ‘ en ‘Eet je wel vlees uit de supermarkt?’.

Bij het WFFR hoort ook een internationale filmwedstrijd voor natuurfilmmakers. Op 3 oktober, de laatste dag van het festival, worden Flamingo Awards uitgereikt in diverse categorieën.

De foto’s hieronder zijn van fotograaf Natasja Wagner.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat