Wij zijn verhuisd! Kijk onze Middellandverhalen hier terug

De afgelopen maanden hebben wij tijdelijk redactie gehouden in de wijk Middelland en dit heeft een aantal mooie verhalen opgeleverd. In dit overzicht kun je de verhalen terugkijken.

In het oude Wijkpaleis aan de 1e Middellandstraat vanuit waar wij werkten was ook de expositie Middelland foto neergestreken. Wij maakten een reportage over het ontstaan van deze expositie met curator Houssein Bouziane.

OPEN Rotterdam kwam op de Middellandstraat vlak voor het begin van de iftar. Goede reden om direct op bezoek te gaan bij de Syrische vrienden Mohammad en Mohammad. Zij hadden onlangs een bakkerswinkel geopend en bereiden zich voor op de iftar…

Het was een lange, hete zomer op de Middellandstraat, in een verouderd pand zonder air conditioning. Gelukkig is er ook in de wijk plek voor verkoeling bij het Dierenlandje van Corrie Hoogenboom. Ze doen van alles voor de wijk en met het warme weer organiseren zij het Waterfeest voor kinderen.

Dominee Herman is een held in Middelland. Inmiddels is hij met pensioen, maar de afgelopen 30 jaar heeft hij veel betekend voor de bewoners. En die zijn hem daar nog steeds dankbaar voor.

In 1982 opende Nezif Kaya patisserie Kaya, de eerste Turkse bakkerij in de wijk en een gat in de markt. De kinderen van Nezif zijn in Middelland opgegroeid en verknocht aan hun buurt en het straatbeeld…

Zin El Afrah is de feestwinkel van de broers El Koubie. Ze hebben de zaak overgenomen van hun vader en zetten nu zijn DNA voort.

Eten blijkt een rode draad tijdens ons verblijf in Middelland. Van Surinaams, Algerijns en Turks naar de ouderwetse gegrilde kip van De Koolmees, een grillroom restaurant dat al ruim 50 jaar bestaat en een middelpunt is in de wijk.

 

Tijdens ons tijdelijk verblijf in Middelland maken wij als OPEN Rotterdam verhalen over deze bijzondere buurt. Een van die verhalen gaat over Nelly Soetens, ook wel bekend als Soete Nellie. Zij heeft veel gastarbeiders in de wijk maar ook in de rest van Rotterdam geholpen om hun draai te vinden.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/4oWqx7LkXVs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Met deze samenvatting van mooie verhalen sluiten we onze periode op de Middellandstraat af en beginnen we aan een nieuw avontuur in Bureau Eendracht op het Eendrachtsplein.

Check onze instagram stories om onze nieuwe plek te bewonderen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat