Wijkpaleis is van de wijk Middelland ‘Ik heb de hoop nooit verloren’

Eindelijk is het zo ver. Na een lange strijd wordt het Wijkpaleis in Rotterdam West nu officieel van de wijk. Er is op donderdag 13 oktober getekend voor de koop van het gebouw. Het is een grote zegen voor Marieke Hillen die de afgelopen jaren haar ziel en zaligheid in het Wijkpaleis stopte.

‘‘Dit is een plechtig feestelijk moment, vandaag wordt er getekend voor dit gebouw. Het kostte ruim een miljoen en het wordt in de komende 25 jaar afbetaald, dat doen we met het geld dat met de verhuur binnenkomt. Daarnaast wordt de bovenste verdieping verhuurd aan een basisschool met 120 kinderen’’, legt Marieke Hillen een van de initiatiefnemers ons uit. ‘‘Ondanks alle tegenslagen van de gemeente heb ik de hoop nooit verloren, ik had altijd een gevoel dat het goed zou komen’’, voegt Marieke met een glimlach toe.

Zowel de huurders als de vrijwilligers zijn enorm blij dat het Wijkpaleis mag blijven bestaan. Vrijwillige paleiskok Fatma noemt dit haar tweede huis. ‘‘Ik ben bijna elke dag hier, natuurlijk heeft Marieke het niet alleen voor elkaar gekregen, maar zij was de trekker en wij waren de wielen!’’