Winkelcentrum Keizerswaard bestaat 50 jaar

Winkelcentrum Keizerswaard werd in 1969 geopend door prins Claus. 50 jaar later is het nog steeds een populair winkelcentrum, maar het is ook wel tijd voor een facelift. Het interieur en exterieur worden aangepakt.

Jaap den Ouden is één van de ondernemers in het winkelcentrum. Hij begon 35 jaar geleden met een verkoopkraam buiten het winkelcentrum. Hij nam uiteindelijk de snackbar over en tien jaar geleden heeft hij er nog een restaurantgedeelte bijgebouwd: “Omdat je hier al zolang staat heb je twee, drie generaties meegemaakt van de klant. Dat is ook wel het leuke”.

De familie van Rietschoten begon in 1929 in IJsselmonde met een boekwinkel. In 1970 verhuisden ze naar winkelcentrum Keizerswaard. Gert van Rietschoten is derde generatie boekhandelaar: “Het ontstaan van winkelcentrum Keizerswaard was voor IJsselmonde een heel gebeuren. Het was een magneet geworden voor het winkelend publiek. Mijn ouders keken vooruit en die wilden graag wat groter worden”. Gert heeft de zaak ondertussen overgedragen aan zijn kinderen.

Op 9 maart wordt het jubileumjaar feestelijk geopend door burgemeester Aboutaleb. In het jubileumjaar worden grote evenementen, acties, feestelijke uitingen en traktaties georganiseerd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter