Niet meer racen op Witte de Withstraat: Snelheidslimiet naar 30 kilometer per uur

Rotterdammers mogen vanaf donderdag 10 februari nog maximaal 30 kilometer per uur rijden op de Witte de Withstraat in het centrum. Het is de eerste straat waarbij de maximale snelheid wordt aangepast van 50 km per uur naar 30 kilometer per uur. De gemeente is van plan de toegestane snelheid ook in andere straten in de stad aan te passen.

Wethouder Judith Bokhove onthulde donderdag de nieuwe snelheidslimietborden in de Witte de Withstraat. In de straat is extra belijning aangebracht, waardoor de fietsers meer ruimte hebben en auto’s minder snel kunnen rijden. Ook worden er in maart drempels geplaatst op de kruispunten. De verlaging van de maximale snelheid wordt ingevoerd, omdat 80 procent van de verkeersongevallen gebeuren op wegen met een maximale snelheid van 50 kilometer per uur. Daarnaast wordt er verwacht dat mensen sneller kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets, wanneer er veel 30 kilometer per uur-straten zijn.

Dit jaar wordt in nog 17 andere straten de maximale snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur. Dit zijn de Willem Buytenwechstraat, Claes de Vrieselaan, Mathenesserlaan, Van Aerssenlaan, Bentincklaan, Walenburgerweg, Bergweg, Bergselaan, Rodenrijselaan, Zaagmolenstraat, Benthuizerstraat, Hofplein, Jonker Fransstraat, Haagseveer, Gedempte Zalmhaven, Lange Hilleweg en de Willemsbrug.

Maximumsnelheid in Rotterdam naar 30 kilometer per uur, goed idee?