Woonzorgcomplex de Provenier omgetoverd tot Silent Disco

De ondernemers van Jolly Booth proberen er het beste van te maken tijdens de corona crisis. Zij verzorgen normaliter silent disco’s voor festivals en bruiloften, maar nu doen ze dat bij de mensen thuis in wooncomplexen. In woonzorgcomplex de Provenier is sinds de invoering van de ‘intelligente lockdown’ geen regulier bezoek toegestaan dus die hadden wel zin in een feestje.

“We hebben hier drie verdiepingen en er wonen ongeveer 88 mensen. We zijn de laatste drie maanden helemaal potje dicht geweest vanwege de lockdown. De bovenste verdieping heeft bijvoorbeeld écht helemaal niemand anders gezien behalve ons”, vertelt activiteiten begeleider Jaap Haasnoot. “Dat is een extra aanslag op hun privé. Het missen van familie. Wij proberen het wat draaglijker te maken met activiteiten zoals deze”, doelt hij op de silent disco georganiseerd door Jolly Booth.

In verschillende buurten in Rotterdam proberen bewoners genoeg animo te verzamelen onder de buren zodat Jolly Booth ingehuurd kan worden. Ze hebben de afgelopen weken aardig wat wooncomplexen bezocht met hun koptelefoons. Zo ook in woonzorgcomplex de Provenier. “We gaan er een mooi feestje van maken. De corona periode is voor ons lastig. We zitten er nu nog steeds middenin. Festivals, bruiloften en bedrijfsfeestjes gaan nog steeds niet door voor ons. Zo hebben we het concept ‘Silent disco met de Buren’ bedacht”, legt Pieter Klompe uit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat