World Police & Fire Games komt in 2022 naar Rotterdam

Rotterdam wordt het kloppend hart van de World Police & Fire Games dat in 2022 voor het eerst naar Nederland komt. De internationale spelen voor brandweer-, politie-, douane-, en gevangenispersoneel brengt hulpverleners uit 70 verschillende landen met sportactiviteiten samen.

Foto: Annemieke van der Togt

Maar liefst 10.000 deelnemers worden van 22 tot en met 31 juli 2022 verwacht voor het evenement dat om het jaar wordt georganiseerd. Tijdens de World Police & Fire Games zijn er, verspreid over heel Nederland, 30 locaties waar zo’n 60 verschillende sportieve activiteiten plaatsvinden. Zo staan badminton, kitesurfen, voetbal, boksen en sloeproeien op het programma. Ook specifieke sporten gerelateerd aan de diensten van de hulpverleners kunnen beoefend worden waaronder de Ultimate Fire Fighter competitie.

Rotterdam fungeert als sporthoofdstad voor de negentiende editie van de World Police & Fire Games. Naast verschillende activiteiten in onze stad, wordt op het Willemsplein een ‘Athletes Village’ gecreëerd. Deelnemers kunnen elkaar daar niet alleen ontmoeten maar krijgen ook een cultureel programma en sportdemonstraties voorgeschoteld.