Yellow maakt nummer speciaal voor jongeren die het moeilijk hadden tijdens de coronocrisis

Aran Abe is een Rotterdamse artiest die onder zijn artiestennaam Yellow hard aan de weg timmert om bekender te worden. Daarnaast studeert hij het aan Albeda College Muzikant/Producer. Hij deed mee aan de song competitie en kreeg zo de mogelijkheid om een hoopvol, positief nummer te maken. “Dat werd het nummer Hoofd Vooruit. Dit is een ode voor alle jongeren die het moeilijk hadden tijdens deze corona periode”, zo vertelt hij.

“Veel medestudenten hebben de afgelopen twee jaar als een zware tijd ervaren. De beperkte bewegingsvrijheid, het gebrek aan buiten en het binnen-leven, de avondklok, de online lessen, de strenge maatregelen, de mondkapjes en het tekort aan live contact met anderen heeft impact. Leven alsof we vastzaten aan een elastiek heeft de rek er volledig uitgehaald bij een groot aantal jongeren. Ik zie en heb gezien, dat hier door de maatschappij grotendeels overheen wordt gekeken. Het probleem wordt klein gehouden, niet op waarde geschat. Terwijl een klein compliment, een ouderwetse pluim of een ander gebaar zoveel goed zou doen. Soms droom ik van een persconferentie voor en over jongeren in Corona-tijd”, legt Aran uit.

Met alleen een nummer kom je er natuurlijk niet, daarom is er ook een videoclip gemaakt in samenwerking met de stichting House of Knowledge en Albeda.