Zang, dans en wiskunde op de mavo voor theater

Sinds dit schooljaar zijn er twee mavo brugklassen op de theaterschool. Het is de enige en eerste mavo voor theater in Nederland. Momenteel zijn de klassen nog gevestigd in het Hofpleintheater. Door het succes komt er volgend jaar een verhuizing naar een grotere locatie. Op de open dag vertellen leerlingen en docenten over het succes.
Tijdens de open dag waren kinderen uit groep 8 actief bezig. Lessen vol dans, zang, spel en zelfs wiskunde stonden op het programma. De ouders kregen ondertussen uitleg over deze jonge opleiding. Zo werd er uitgelegd dat de mavo voor theater voortkomt uit een samenwerkingsverband tussen Stichting LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam en Hofplein Rotterdam.

‘’Heel veel mavo-leerlingen met een passie voor theater zijn in het verleden teleurgesteld. Er bestond alleen een Havo/VWO voor theater. Het is ontzettend belangrijk dat het kunstonderwijs ook voor deze doelgroep beschikbaar is,’’ vertelt docent Maarten Rijnders. ‘’Ik vind het daarnaast ook belangrijk dat deze kinderen zichzelf niet alleen ontwikkelen op het gebied van aardrijkskunde of wiskunde, maar ook als persoon.’’

De brugklassers die rondleidingen gaven, waren ook daar voor het vertellen over de lessen. Op vragen zoals: krijgen jullie hier minder les wiskunde dan op andere scholen?, moesten ze eerlijk antwoorden met een nee. Verder mochten ze tijdens de proeflessen laten zien hoe ze hun passie voor dans, zang en spel mogen ontwikkelen op school.

Er waren enthousiaste reacties op de open lesdag. Zaterdag 13 januari zal er nog een open lesdag plaatsvinden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat