Zenboeddhist Hanneke Dijkman laat in nieuw boek zien dat Rotterdam-Zuid ‘zen’ is

Bij het woord ‘zen’ zullen velen een eigen interpretatie hebben, maar waarschijnlijk zullen weinigen denken aan Rotterdam-Zuid. Want Zuid staat nog steeds bekend als een rauw stukje Rotterdam met veel problemen omtrent criminaliteit, slechte huisvesting en vervuiling. Toch kan Rotterdam-Zuid wel degelijk zen kan zijn. Dat bewijst Hanneke Dijkman met haar boek

Niet Thuis op Zuid
Toen Hanneke Dijkman een aantal jaar geleden in Rotterdam-Zuid kwam wonen voelde ze zich niet gelijk thuis in Rotterdam-Zuid. Dit was een motivatie voor het schrijven van het boek. “Hoe Zen is Zuid?”, met die vraag ging zenboeddhist Hanneke Dijkman met haar cursisten uit Zuid vijf jaar lang op boeddhistisch avontuur. Het antwoord is te lezen in haar boek dat begin december is verschenen.

Zen en Zuid
Hanneke beschrijft zen als een vorm van stuurbare aandacht die je kunt trainen door middel van meditatie. Aan het boek is een fotowedstrijd gekoppeld, met de opdracht op zoek te gaan naar zen plekken op Zuid. Een van de winnaars was Jan de Ruijter, wiens foto van een opkomende zon in Vreewijk in het boek verscheen.