Zeven nieuwe mediaproducties over Rotterdam in de maak

In de septemberronde van de Mediaregeling van OPEN Rotterdam zijn de plannen voor in totaal zeven nieuwe producties over Rotterdam gehonoreerd. Negen verschillende makers zijn hierbij betrokken en ook dit keer gaat het om zowel bekend als nieuw talent, met namen als Marlyn van Erp, Karim Amghar, Anil Janssen, Feyza Albayrak en Kimberley Wenas.

Ook ditmaal is rekening gehouden met een goede mix aan onderwerpen, zoals: het imago van het MBO, racisme op straat, ongedocumenteerden, sport en passie, tot aan de Rotterdamse muziekindustrie, mode en creatief denken. De producties worden uitgezonden via de kanalen van OPEN Rotterdam. 

Wat kunnen we verwachten? 
Karim Amghar en Aurora Peters buigen zich in een documentairereeks over onder andere het imagoprobleem van het MBO en filmmaker Marlyn van Erp, al jaren vrijwilliger bij de Pauluskerk, maakt een serie over de impact van corona op ongedocumenteerden. Koala Koncepts maakt een derde seizoen van MC Laantje die problematiek zoals BLM, racisme op straat en de coronacrisis aan de kaak stelt. Anil Janssen neemt een kijkje in het leven van fanatieke Feyenoord supporters en creatieveling Maarten Bel wil de Rotterdammers laten zien hoe je met een creatieve geest tot oplossingen kunt komen. 

Het nieuwe makersduo Sherill Samson en Feyza Albayrak duikt met een nieuwe podcastreeks de muziekscene van Rotterdam in. Zij laten niet alleen het geluid van de stad horen, maar onderzoeken ook hoe levensvatbaar de muziekscene in Rotterdam is, zeker in coronatijden. De jonge Rotterdamse styliste Kimberley Wenas, die een groot aantal bekende Rotterdammers tot haar clientèle kan rekenen, wil met haar Dreams Money Can’t Buy jongeren inspireren hun dromen na te streven en tegelijkertijd wil ze Rotterdam op de kaart zetten als upcoming stad in de modewereld.

Mediaregeling
OPEN Rotterdam is penvoerder van de Mediaregeling van de gemeente Rotterdam, om zo op een onafhankelijke manier Rotterdamse makers, zowel nieuw en bekend talent, nieuwe content over Rotterdam te laten maken voor uitzending via de eigen lokale omroep.